Dimineața și obiceiurile proaste

Fiecare avem anumite obiceiuri dimineața. Unele dintre ele însă nu ne chiar ajută să începem ziua cu dreptul.

Știm cu toții senzația aceea când urăști alarma dimineața și ai impresia că 5 minute în care poți să îți mai închizi ochii sunt magice.

Sunt momente în care dorm foarte puțin și mă trezesc natural chiar și după puține ore de somn și aș fi gata pentru o nouă zi. Dar sunt momente în care dorm mult mai mult și îmi amân alarma de nenumărate ori și mă trezesc ruptă de oboseală și fără să reușesc să îmi deschid ochii.

Recomandat ar fi să te trezești când sună alarma pentru prima dată. Cele 5 minute nu sunt așa magice precum credem. Asta dacă nu dormi lângă cineva care are obiceiul să își tot amâne alarma. Va fi mai dificil.

Cei mai mulți dintre noi avem obiceiul acesta. Cafeaua este printre primele lucruri de care avem nevoie dimineața. Avem impresia că dacă nu am băut câteva guri de cafea nu suntem în stare să facem nimic. Însă a bea cafea așa de dimineața nu ne ajută deloc. Din contră. Oprești producția de cortizol, un hormon din sânge care te trezește natural și treptat. Tocmai de aceea peste puțin timp s-ar putea să mai simți nevoia de încă o cafea. Ar trebui să bem cafea abia după câteva ore după ce ne-am trezit.

Un alt obicei este acela de a sări peste micul dejun. Știu e greu să te trezești dimineața și abia îți ajunge timpul pentru ce ai de făcut. Preferi să mai dormi puțin apoi ești pe fugă.Totuși micul dejun nu este ceva peste care ar trebui să sari. Trebuie să ai forță pentru toate sarcinile pe care le ai de făcut, nu ? Și de unde să ai dacă tu sari tocmai peste cea mai importantă masă a zilei? Cât de puțin dar ceva sănătos și care să îți ofere energia de care ai nevoie.

Tu ce obiceiuri ”proaste” ai dimineața ?

This entry was posted in Fitness & Healthy life and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s