City Break . Paris ( II )

E ciudat cum eu cea care abia mă trezeam acasă pe la ora 11 aici la 7-8 eram deja cu ochii deschiși. O fi oare de la diferența de fus orar?

În fiecare dimineață mergeam să luăm micul dejun la hotel.Aș fi vrut să am un stomac cât mai mare în momentele acelea să pot gusta din cât mai multe. Aveam stabilit cu mult timp înainte exact unde trebuie să ajungem și cum. Muzeul Luvru a fost unul din obiectivele pe care mi le-am dorit neapărat să le văd.Din păcate l-am văzut doar din exterior pentru că timpul a fost scurt. Dar merită, clar. Grădinile Tuileries sunt și ele foarte aproape de Muzeul Luvru.

Apoi ne-am îndreptat către Pont Des Arts. Sincer să vă spun, nu știu de la ce a pornit toată povestea asta cu lacătele, dacă știți voi vă rog să îmi spuneți și mie. Citisem undeva că sunt nu mai puțin de 700 de mii de lacăte ale dragostei de-a lungul Senei dar mai citisem și că lacătele au fost date jos. Îmi imaginez că multe multe lacăte pot îngreuna dar parcă aveam așa un regret că eu n-aș mai putea face asta . Cum sunt mai sentimentală așa de felul meu și mă bucură gesturile acestea mici mi-ar fi părut tare rău.

Am ajuns pe Pont Des Arts și într-adevăr nu mai vedeai lacătele acelea multe așa cum le văzusem în poze. Dar erau câteva. Eram fericită că puteam să îmi pun și eu un lacăt acolo. Cum înaintam de-a lungul Senei erau lacăte peste tot. Pe Pont Neuf, cel mai vechi pod din Paris, erau o mulțime. Pare ireal când vezi în fața ochilor atât de multe.

Apoi am vizitat Catedrala Notre Dame. M-a speriat puțin coada de la intrare, eu care n-am răbdare veci în astfel de situații dar s-au mișcat destul de repede.

Am luat masa la un restaurant de lângă Notre Dame. Rața a fost ok însă cu desertul nu prea m-a nimerit. Mousse au chocolat nu se compară cu lava cake-ul ce îl mănănc aici. Chiar … oare o fi având și ei ceva asemănător?

Ne-am îndreptat către Turnul Eiffel. Acolo chiar ai de așteptat la coadă dacă vrei să ajungi sus. Însă să nu punem accent pe lucrurile negative. Eu zic că uiți tot când ajungi sus. Văzusem poze uimitoare de pe Trocadero așa că a trebuit neapărat să ajungem și acolo.

 

Pe Bulevardul Champs-Elysees era deja seară când am ajuns. Chiar dacă se zice despre el că e cel mai frumos bulevard din lume nu era tocmai pe lista cu locuri de vizitat nepărat. Ei bine, după ce l-am văzut cu siguranță regretam dacă aș fi trecut prin Paris și n-aș fi ajuns și aici. Am ajuns repede la hotel cu metroul. A fost prima dată când am simțit nevoia să beau un ceai cald și să stau lângă geam cuibărită. Eu care beau ceai doar când sunt obligată. A fost momentul meu de relaxare.

A doua zi am vizitat grădina zoologică deși nu cred că a fost cea mai inspirată idee. A fost destul de mult de mers și parcă mă așteptam la altceva. Mă așteptam la ceva mai mare, mai mult. Mi-au plăcut mult pinguinii, totuși.

Aș mai fi vizitat și Basilica Sacre Coeur. Și Galeriile Lafayette. Și Disneyland . Însă 2 zile cu siguranță nu ajung să vezi tot. La Disneyland tot o să mă duc … într-o zi.

A da, și când eram în drum spre aeroport mi-am luat și eu în sfârșit macarons. Nici nu știu de ce le ador așa. Poate le asociez cu Parisul. Poate sunt așa colorate. Poate că sunt gustoase rău.

This entry was posted in Travel and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s